Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av några trädkronor när jag var på väg hem idag


Livet är

Livet är nytt
Som varje morgon
Fylld med glöd och nya förhoppningar

Livet är gammalt
Åren går och människans kunskap växer och minskar
Allt i olika perspektiv

Livet är färgglatt
Som en äng i sommaren
Med dess flora och fauna

Livet är grått
Som regntunga moln
De slukar själva himlen och alla spår av eld

Livet är hårt
Som sandsäckens mjuka dunsar
Mot boxarens nävar av granit

Livet är lätt
Som den ensamma fjäderns flykt
Genom all världens luftströmmar

Livet är sorgligt
Som när förlusten griper tag i dig
Och tvingar dig ner på knä

Livet är glatt
Som det oskuldsfulla barnet
Med dess skratt och sång utan hämningar

Livet är kallt
Som det bittra sveket
Eller det själlösa krigens stormar

Livet är varmt
Illuminerat av de älskandes omfamning
Inget annat existerar i deras värld

Livet är grymt
Som årtusenden av människans girighet
Orättvisan lägger sina ödes händer i vår väg

Livet är skönt
Som en vänlig hand mot en kind
Eller den varma vinden som för med sig våren

Livet är mörkt
Som de ungas smärtor i vardagen
Ingen förstår varför smärtorna bara kan botas med annan smärta

Livet är ljust
Med varma leenden och goda intentioner
Fylld med musik som för oss till våra trygga platser

Mina avsikter hoppas jag
Är tydliga nog min kära betraktare
Livet är mer än vad vi ser på ytan
Fundera ett slag
Gå sedan ut och
lev
ditt
liv




Fri vers av Karmar
Läst 527 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-20 00:20



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket fin och vacker dikt !! Sparar..
2010-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Karmar
Karmar