Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du tänder nya vid behov




Hur kom du in i mitt liv? In i min familj, mina tankar och mitt liv? Hur gick det till? Varför gjorde du det? Var det medvetet du släppte det klibbiga, osynliga spindelnätet över oss?

Vad ska du med mig till? Varför ska du påverka min familj, mina tankar och mitt liv? Varför? Du tycker inte ens om mig! Så det är inte det, det är något annat - men vad?

Jag tror, att jag är en av grenarna i den brasa som du alltid vill ha brinnande framför dig, för att du ska vara säker på att synas!

Jag tror, att du behöver oändligt många sådana grenar, människor att gömma dig bakom och samtidigt lyftas fram och lysas upp av.

Jag tror att så fort någon brunnit ut i din eld, så sparkar du undan den, fångar du upp en ny och tänder den med din gnistrande glöd!



Men - jag förstår ändå inte...

Hur blev jag fångad, och när?
Vem vet hur det gick till?
Såg någon när det hände?



Varför?






Fri vers av Tina Q
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-20 12:17



Bookmark and Share


  Rosmarin
Den där liknelsen med grenar i en brasa är så bra

det finns männiksor som är självförbrännande... men också människor som bränner upp andra, suger musten ur dem, kastar bort dem,

tror du det är enbart för att synas? Eller kan det vara för att värma den inre iskylan hos dessa människor? Att de inte har förmågan att själva värma upp sitt inre?
2007-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Tina Q
Tina Q