Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inne eller utanför?






Så stort att få vara med, höra till, så tryggt
Elakheter i omvärlden berör inte, det är vi mot dem
Kuvad, lydig, alltid glömma sig själv för att vara till lags
Tyst och trofast följa ledaren, enda sättet att få vara kvar

Så tomt och ensamt utanför
Ensamheten där svider och bränner
Kyla strålar och kränkningar kastas ut från cirkeln
Total lydnad i tanke och handling, gemenskapens pris

Stilla slicka sår, öppna ögon åt andra håll
Egna tankar och önskningar börjar sakta vakna
Kamratskap spirar ur fri vilja och öppen gemenskap
Tänk, så svårt att inse! Så hård kamp för att komma loss!







Fri vers av Tina Q
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-21 00:30



Bookmark and Share


  Rosmarin
vi människor är ju flockdjur och i dagens samhälle så är gemenskapena så splittrade, inte konstigt att en del söker sig till grupper som trycker ner.

Nej ska man hitta en \"flock\" som är sund då ska man hitta en som bygger på detta, du uttrycker så väl: \"Kamratskap spirar ur fri vilja och öppen gemenskap\"
2007-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Tina Q
Tina Q