Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag minns mitt Norrland...


Isen





Kölden är hård inatt.
I mörkret kan jag höra
hur det knakar från älven
då isen skall slå sig till ro,
finna sin vintervila
över forsarna i Piteälven,
där den skall sova
till vårsolen åter skall lysa,
väcka den ur dess sömn
och tina den till döds.
Den jämrar sig i vetskapen
om sitt eget isiga öde
i den kalla, mörka natten.




Fri vers av Anna H
Läst 286 gånger
Publicerad 2004-03-05 07:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H