Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
innan hummerpremiären


utsikt från en loge

mormors gamla transistor
rapar kulturprogram
om författare som
som äger sanningen

syr i nya agnpåsar
i gamla kupor
som åter ska
smaka saltvatten

stuven med renoverade kupor
som väntar på måndag
får åter ett lager
lagningarna har grönare färg

ser ut över åkrar
som plötsligt är hav
loggolvet ett gungande däck
transistorn en diesel

rullar med linor
ligger på trädgårdssoffan
kaffet har kallnat
fingrarna stelnar

gör färdigt dagsbetinget
går nöjd in i köket
turbo och tornado längtar
också efter måndag




Fri vers av tom boreland
Läst 368 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-21 22:33

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  stronza
här får man se in i din värld
2007-09-22
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland