Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På den andra sidan

Hallå!
Vad är det som händer
För vem var det som släckte lyset
då jag nu inte ser någonting
Ingenting alls
Så vart är ni någonstans, mina vänner
Hallå
Vart har ni tagit vägen

Hans röst ekade bara mellan väggarna i den så stora
och tomma salen för att genast studsa tillbaka
mot honom
Plötsligt kunde han höra att det var någon som viskade
hans namn
Kallade på honom
Men det var så mörkt inne i rummet att han inte hade
något annat val än att med båda sina händer börja treva
sig fram mot den viskande rösten
Men hur långt han än tycktes ta sig fram genom den stora
salen var det som om han satt fast i ett ingenmansland
helt vilsekommen
Som om han hela tiden bara stod kvar och stampade
på samma fläck helt puts väck

Men då händer det någonting
För allting bara klarnar upp för honom då hans mamma
bara ruskar om honom och säger till honom
Johnny, Johnny
Nu får du allt vakna upp och snabba dig på om du ska ha
en chans att hinna till skolan i tid

Tack mamma
Men mamma
Vilken konstig dröm jag hade
För det var som om jag var på den andra sidan
av mitt eget liv i en annan dimension
Jätte konstigt och jätte läskigt

Och hela den dagen sen så gnagde den där konstiga drömmen
på honom
För det var som om drömmen ville säga honom någonting
då den hela tiden gjorde sig påmind
Frågan är bara vad
Som om den inte ville ge honom någon lugn och ro
eller frid...

På den andra sidan!

Ken Cassel
12/9-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 244 gånger
Publicerad 2007-09-25 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel