Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag känner mig ensam med din hand i min

 

Logik är en bristvara

som gör mig frustrerad 

För i sanna vänners skara

känner jag mig isolerad. 

 

Jag känner mig ensam med min hand i din

för jag vet inte vem du är. 

Du är en främling med snusk i sinn,

Du tar mig för dina begär.

 

Med en trogen arm om min nacke

vet jag inte vart jag ska gå 

(ska jag upp eller ner i nästa backe?)

Vem kan man lita på?

 

Är alla här färgblinda utom jag? 

Jag är ett grönt får bland röda.

Jag känner mig som ett litet barn,

någon levande bland det döda. 

(Fast givetvis tvärtom. Det är jag som är död.)

 

Jag vet hur det känns när ensamheten äter

Det både dunkar och fräter.

 

Inte levande bland döda,

Död bland dem som lever.

 




Fri vers av tjort
Läst 479 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-29 19:57



Bookmark and Share


  Effell
Jag beundrar alltid när folk grejar det här med rim. Och här var ju också temat gripande. Att känna sig utanför t o m bland dem som skall vara ens vänner...
2007-10-02

  Nicklasb
sista delen av detta läsvärda verk vittnar om sann poetisk känsla.

Bra skrivet ( som alltid )
2007-09-30

  Il poeta della luna
Spröd dikt - med en välformulerad känsla (och bra förmedlad känsla)
Fortsätt att skriva med samma känslodjup

Patrik
2007-09-29

  aol
du visar sårbarheten så tänkvärda fina rader
2007-09-29
  > Nästa text
< Föregående

tjort
tjort