Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

droppar av blod

.
.

Himlen är syndabock
Och varje droppe regn är en droppe av blod.
Någon skär i dess kropp,
någon skär i dess stämplade hjärta.

Vi trampar på varandra
för att överleva
Vi äter varandra
för att slippa lida.
Varje dag.

Varje droppe regn är en droppe av blod
Och varje nytt sår gör tragedin bara svartare.
Men kan det som saknar ljus
någonsin ändra färg?

Varje droppe regn är en droppe av blod
Men vem hör ett hjärta
när tusen människor skriker?

.




Fri vers av tjort
Läst 641 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-16 20:50



Bookmark and Share


  Effell
Du lyckas belysa problematiken, särskilt i de sista raderna; man kan må riktigt illa, och bättre blir det ju inte av att så många mår illa samtidigt att en enskild individ inte ens märks. Då blir kanske kontentan att de allra flesta blir utan stöd och hjälp.
2008-04-12

  Sadhistory
Stark och djup dikt, gillar den.
2008-01-17

  aol
bra så djup ggår till hjärtat dröjer kvar
2008-01-16

  Nicklasb
Det gäller bara att stanna upp och se den lille som står ensam en bit utanför.

Tung dikt som är helt i tiden!! Bra jobbat!
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

tjort
tjort