Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

\"När skar du dig sist, Katarina?\"

"När skar du dig sist, Katarina?"
Jag ser ner i golvet, fundersam.

Det har gått ett tag nu,
jag minns inte.
Psykologen,
förstå mig,
jag minns inte.

"När skar du dig sist, Katarina?
När höll du en kniv i din hand?"

Förlåt, Psykologen,
jag minns inte.
Det var länge sedan,
jag minns inte när.

"När skar du dig sist, Katarina?"
Jag säger ju att jag inte minns!
Låt mig vara,
Psykologen,
låt mig glömma.

"Men svara mig då, Katarina,
När drog du en kniv mot din hud?"

Psykologen, jag minns inte riktigt.
Jag vet inte säkert!

Men jag tror
det var
ungefär
två timmar sedan.




Fri vers av tjort
Läst 673 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-19 14:02



Bookmark and Share


  Serapis VIP
Här lyckas du få flyt på texten och det kanske just därför att du inte rimmar till varje pris. Jag skulle vilja kalla denna text suggestiv. Man ser verkligen situationen framför sig.
I stort sett fulländad både i form och innehåll.
Återigen bra typografi.
2008-09-16

  aol
tung stark suveränt skriven
2008-04-19

  Louise. J
Tung dikt. Men bra skrivet.
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

tjort
tjort