Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du bara skrattade - (önskedrömmar blir till skräp)

.
.
Leendes, dansandes, nynnandes en sång
Lyfte jag luren till mitt öra.
Sprudlande av lycka tog jag ett språng
Och sa vad jag trodde du ville höra:

"Jag sitter på balkongen, älskling
och bygger luftslott till oss
som du och jag kan flytta in i (snart!)
om du vill, förstås"


Men du bara skrattade
för du tvivlade på mina drömmar.
Du sa:"Fan vad lat du är"
(Ser du hur tårarna strömmar?)
Men jag skrattade också
för att inte verka dum.

Jag berättade om sagotankar
om glittriga sommarskor
och leende hjärtan som bankar

och muffins hos far och mor.

Men du skrattade än en gång,
krossade mina leenden mot betongen.
Och när jag försiktigt börja nynna på en sång
Sa du: "Ge dig, sluta sjunga den där sången!"

Du sa att jag skulle skärpa mig,
och jag gjorde som du bad.
Jag hann inte ens ta farväl av lyckan,
ta farväl för att aldrig mer bli glad.


Jag ler inte längre, älskling
(Är det så du vill ha mig?)
Jag klarar mig själv, älskling
(Är det så du vill se mig?)
Jag har slutat att drömma, älskling
(för skrattar du en gång till dör jag) 




Fri vers av tjort
Läst 639 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-05-15 18:11



Bookmark and Share


  Serapis VIP
Bra helhetsbild, men den fria versen i kombination med rimmen gör den svårläst. Antingen kunde du frångå rimmen helt, eller försöka strama upp versen något.
Till innehållet målar den upp en väldigt tydlig känsloreaktion på ett antagligen symboliskt skeende, men där symbolen är betydelsebärande.
Annars bra typografi.
2008-09-16

  aol
smärtsamt men det visar att är man si själv vinner man
2008-08-24

  Nicklasb
Den här var riktigt, riktigt bra. MEN, sluta aldrig vara dig själv. Till slut hittar men den enda, den som är precis som du är. För mig tog det 23 år innan det hände.
2008-06-08
  > Nästa text
< Föregående

tjort
tjort