Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bohemien



Landet ingenstans
som aldrig fanns
av konstnärer och bohemer
inkluderar hela världen
och varenda fri självständig ande
som mest lever blott på sina drömmar
men i verkligheten i obotlig fattigdom,
men deras är all världen
med dess skönhet, charm och frihet,
som det är just deras privilegium att bidra till
och hålla flytande och flygande och levande
för att bevisa ständigt att det finns ett högre liv
än bara kall materialism;
ty deras liv utklassar hela politiken
och går bortom den och världsligheten
i sin evighets totala frihet,
där allena själen har sin suveräna rätt att råda
överlägsen allt och hela världens alla bråk
för att bevara verklighetens sanna liv
för bättre ändamål än bara dödlighet.




Fri vers av Aurelio
Läst 340 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-04 09:51



Bookmark and Share


  Night Soul Woman
:) Bra skrivet! :)
*applåd*
och
*bokmärkes*
2007-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio