Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan i fönstret





Hon heter Vera, och hon sitter alltid i sitt fönster uppe på andra våningen i det gamla gula sekelskifteshuset, bakom spetsgardinerna med rosa pelargoner i fönstret. Det sägs att hon inte får gå ut för sin pappa därför sitter hon alltid där och tittar när byns alla flickor och pojkar går förbi på sin väg till skolan. De andra barnen pratar ofta om, och fantiserar om varför hon inte får gå ut. Är hon sjuk eller är det nåt straff som hennes föräldrar har gett henne? Varför får hon aldrig gå ut i solen och leka? Varför måste inte hon gå i skolan?

Min farmor berättar att många år senare finns flickans bild inetsad i fönsterrutan för att hon satt där varje dag. Hennes bild blev för evigt inpräntad i glaset. Men flickans livsöde går i graven med henne och ingen får nånsin veta vad orsaken var till att flickan alltid satt i sitt fönster, i ett gammalt hus i början av seklet....




Övriga genrer av Aurora Borealis
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-30 18:07



Bookmark and Share


  eweh
Håller med Yvonne
Älskar den här fina dikten
den är liksom fin på ett ledsamt sätt
Jag undrar faktiskt också varför flickan alltid satt i fönstret
*Applåd*
2007-09-30

  Yvonne
Fint skrivet om ett olyckligt öde. Nu undrar jag också varför den stackars flickan tvingades sitta där.
2007-09-30

  thyra
Fin liten text som ger upphov till olika funderingar till vilket som kunde vara den lilla flickans öde. Gillar mycket :)
2007-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Aurora Borealis