Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlevnadskurs för tonårsföräldrar




Hur man överlever tonårstiden - grundstolpar för att bättre förstå sin tonåring:

1) "Inga nyheter är goda nyheter" - tonåringen ringer endast när det passar tonåringen i fråga, och inte för att föräldrarna håller på att oroa ihjäl sig.

2) Planera inte ditt liv efter eget huvud , det är ingen idé eftersom tonåringen hör av sig och vill bli upphämtad när det passar henne/honom, inte när det passar dig

3) Det är ingen ide att laga middag till tonåringen, för den passar sällan ändå, kommentarer typ usch är det falukorv här med, det fick vi ju i skolan idag kan annars bli vardagsmat.

4) Det är ingen ide att hänga in tonåringens kläder i en garderob för kläderna hamnar förr eller senare på golvet, vilket är tonåringens verkliga garderob, mycket praktiskt bara att slänga ifrån sig, både lortiga och rena kläder...

5) När tonåringen börjar meningen med "-jo förresten...", då kan man göra sig redo för att det är dags för rejvparty eller något liknande, de liksom smyger sig på en för att de tror att man kommer att svara ja då....

Men trots allt detta så älskar vi dom!




Övriga genrer av Aurora Borealis
Läst 676 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-27 15:41



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En helt underbar skildring av tonårsförälderns uppgift- den svåraste av alla uppgifter- som att balansera på en knivsudd stundtals...
2008-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Aurora Borealis