Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här är ett brev jag skrev i ett desperat försök att få min vän att börja äta igen. Hennes namn är utbytt mot Prinsessan. (not, Ixerona = anorexI)


prinsessan

Till alla prinsessor med förtrollade spegelbilder.

En gång för inte så länge sedan, fanns det en prinsessa som var väldigt söt och älskvärd. Hon var mycket snäll och smart, och hade dessutom den fina egenskapen att hon alltid var glad. Prinsessan var en sådan tjej som var helt lagom på alla sätt. Hon var inte för lång och inte för kort, hon var heller inte för tjock eller för smal, och hon hade många vänner. I stort sätt var Prinsessan perfekt.
Plötsligt en dag så kom det till kungariket en ond häxa som hette Ixerona.
Ixerona var väldigt elak och tjock, så när hon såg den vackra perfekta prinsessan, blev hon så avundsjuk att hon, utan att någon märkte det, förtrollade Prinsessans spegelbild så att den alltid visade Ixerona istället. Eftersom de flesta unga kvinnor brukar spegla sig varje dag, upptäckte Prinsessan det ganska snart och blev förskräckt. Hon blev rädd att hennes vänner skulle sluta tycka om henne därför att hon hade blivit så tjock. Så hon började banta.
Men hur mycket Prinsessan än bantade så visade hennes spegel alltid samma sak, eftersom den var förtrollad.
Efter ett tag började Prinsessans vänner undra vad det var som var fel. Hon försökte då att förklara och visa sin spegelbild för dem. Men hur vännerna än tittade så såg de inte någon väldigt tjock person, varken i verkligheten eller i spegeln.
Den fortrollade spegelbilden visade sig nämligen bara för Prinsessan. Vännerna förstod snart att spegelbilden måste vara förtrollad och de sa det till henne. Prinsessan trodde inte på dem, så de gav sig ut för att hitta den onda häxan så att hon kunde häva förtrollningen.
Under tiden de var borta, blev Prinsessan mer och mer desperat över sin spegelbild, så hon slutade nästan äta helt. Hon blev till och med så desperat att hon började spy upp frukter för att de innehöll för mycket fett.
Hennes vänner lyckades inte hitta den onda häxan, och när de kom tillbaka till staden igen, var Prinsessan inte densamma längre.
Hon hade blivit så smal att man såg skelettet på henne och hon hade börjat bli väldigt lättretlig och irriterad. Hon hade dessutom stängt in sig i sitt slott så att ingen kunde komma in.
Hennes vänner blev då så oroliga att de alla samlades för att skriva henne ett brev i hopp om att det skulle kunna bryta spegelbildens förtrollning.

Brevet löd såhär:

Prinsessa, vi älskar dig för precis den du är oavsett om du är lång eller kort, ful eller söt, tjock eller smal, för det var inte ditt utseende vi blev vän med. Vi blev vän med dig för att du är du och ingen annan. Snälla Prinsessa, gå inte dit vi inte kan följa, utan kom tillbaka till oss igen.

Från dina vänner




Prosa (Prosapoesi) av Lili VIP
Läst 322 gånger
Publicerad 2007-09-30 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lili VIP