Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
baksidan


hummerfiske

i ytterbelysningens
svaga sken
gör jag färdigt linan

en ny kupa
är redan riggad

en ersättningskupa
för en försvunnen

trots den stod för sig själv
var den borta i Malö sund
ska dragga efter den snarast
men jag vet orsaken

unga fräcka män
med dyra båtar
från råö särö
eller onsala
vad bryr dom sig
dom tror dom äger världen
och det är deras regering

dom skär av
eller dumpar på djupt vatten
var är då
naturskyddsförening
eller kustbevakning
men
det kanske regnar

ger inga poäng
kriminalitet mot kustfiskare
eller att banka en homosexuell
eller Muslim
legal kriminalitet
samhällstillvändhet

kräks över den rättvisa
som ändå
inte finns




Fri vers av tom boreland
Läst 347 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-30 22:00

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Madjori
Ännu en sån där onödig grej, som retar gallfeber på en. Synd att man inte kan ta dom jäklarna på bar gärning, eller det kanske är tur...för dom alltså. Hoppas iaf. att fångsten blev bra.
2007-10-01
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland