Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I tsunamins spår!

Jag skrev till regeringen
Regeringen i Stockholms stad
Ville få svar på alla dom frågor som jag har?
Om varför dem beter sig så som dom gör
Önskar bara att någon av dom har stake att ställa upp för sanningen
Om nu sanningen har någon sanningsförankring kvar?

Den stora vågen tog många liv i Thailand
För tsunamin bryr sig inte om människoliv
När den kommer som ett brev på posten måste man få chansen att vara beredd
för den kommer ju inte så ofta
Men när den kommer så har den ett jävla driv
Så är du då inte beredd?
Då har du fått en dålig giv

Så jag skrev till regeringen
Nu får det vara nog med era hemlighetsmakerier och lögner
Säg som det är
Ni brydde er inte så mycket
För en viss utrikesminister ville visst hellre gå på operan än att ta sig tid att kolla upp informationen
Och sen tyckte hon säkert bara att svenska folket inte skulle bry sig med sina små huvuden
För själv så tyckte hon nog att det inte var så allvarligt
Så hon måste nog visst tycka att det svenska folket är mest till besvär
Men jag tror knappast att hon kände så när hon några dagar senare öppnade sitt lönekuvert

En annan man ljuger så att sjön suger för han säger att han var på jobbet
Men några bevis för det tycks det inte finnas
Så jag tycker inte att hans ord duger
Och så vitt jag förstår så har dom flesta politikerna lärt sig hur man gör
när man ljuger

Jag vill tillägna den här dikten till tsunamins alla offer i Thailand
Ni kommer inte att bli bortglömda!




Fri vers av Ken Cassel
Läst 259 gånger
Publicerad 2007-10-01 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel