Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I dag, 1 oktober, är det internationella barndagen. Det \"råkade\" bli så att jag i går läste flera dikter om vilket oerhört lidande det är att dag ut och år in mobbas på våra skolor! Vad kan man göra åt detta hemska? Ja, den som visste. Jag beslöt mig f


APELL: Se hit, poeter

APELL: se hit poeter
vart än ni vistas och heter!
Allt för länge vi har tegat still
nu tiga ej längre vi vill.
Nu räcker det! När vi hör
att mobbing livet förstör
för skolbarn varendaste dag!
NU FÅR DET VARA NOG,
säger jag!

Och tycker du såsom jag
och hoppas på ljusare dag
för plågade barn i vårt land
så fattar jag nu din hand.
Skriv bara din \"signatur\" under.
En gnista kan tända en skog!
På mobbing och trakasserier
har vi alla fått mer än nog!

Ingvar




Fri vers av ingvar VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-10-01 17:24



Bookmark and Share


  devilsangel
detta skriver jag under på!
2007-11-15

    sunnanvind
Mycket bra! Läs gärna min text- Eller då ni släpade mig till djurkadavret Den tar upp det du skriver om här.
2007-11-15

  Sofiapoema
som sagt har du mitt namn. :) Skrev jätte mycket om mobbing som liten, mötte faktiskt en lärare som sa att dom fortfarande hade min dikt om mobbning på väggen i lärarrummet. och det var ändå i 6-7an!
2007-10-08

  ff-eliciaa
Jag är med som du vet :D
2007-10-05

  Carlita
du har mitt namn
2007-10-02

  Havsjungfrun
Skriver absolut på.
2007-10-01

  Lilla My* VIP
Skriver under här och nu!
2007-10-01

  Patrick K
signerar självklart
2007-10-01

  Rosmarin
signerar!
2007-10-01

    wilja
/cecilia
2007-10-01

  om en Siri
Skriver under totalt och helhjärtat
2007-10-01

  Nicklasb
Signerar!
2007-10-01

  stella
stella skriver på....
2007-10-01

  "Silver" VIP
Signerar natruligtvis och bidrar med en dikt jag skrev 1989:

en korridor
dom pekar
och stegen ekar
jag gömmer mig
bakom en mur av hår

en röst
den viskar med dom andra
hur långt ska jag vandra
när hjärtat bultar
i mitt bröst

ett rop
jag flämtar till
det är det dom vill
dom skrattar rått
tätt ihop

får kalla kårar
dom vill att det ska svida
dom vill att jag ska lida
så dom inte är ensamma
med sina tårar
/S (14 år)
2007-10-01

    *Zenobia*
signerar såklart...

även för äldste sonens räkning..född 1 oktober...

de andra två barnen hakar också på...
2007-10-01

  Bjarne Nordbö
Instämmer.
2007-10-01
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP