Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikt min bror skrivit en gång i tiden*


åh, storebror vad jag saknar de gamla tiderna, te kakor och din rimpoesi, vart är du nu?


-Se där era klåpare, titta nu här!
vem har spillt sås över grevens gevär?
Nu blir han ledsen och bister och tvär
slår oss med bältet och gormar och svär

-Tyst med dig gaphals, och dämpa din stämma
Vad skriker du för, vem försöker du skrämma?
Du vet ju att husbonden inte är hemma -
geväret ska torkas om jag får bestämma!

-Det var det värsta jag någonsin hört
Du ser väl att grevens gevär är förstört!
Hoppet är ute, loppet är kört,
nu blir vi slagna tills köttet är mört!

-Nu är jag trött på ditt eviga gnäll
om du inte är tyst ska du få dig en smäll
Vi försöker få eländet lagat i kväll
så slipper vi både bestraffning och skäll

-Det är ingen ide, du är dum som en gås!
Grevens gevär är ju kladdigt av sås!
Åh nej! Jag hör nycklar i ytterdörrens lås
det är greven som kommer och nu ska vi slås

-Nej släpa mig långsamt i polisongen
Vad gör ni här i fina salongen?
Och vad är det där på gevärspistongen!?
Nej nu har ni slarvat för sista gången




Fri vers av boobcacky
Läst 351 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-03 01:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

boobcacky
boobcacky