Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt om blommor

Blommor är som människor,
en del är vackra, en del är fula.


En del har ljupa rötter som kan hålla oss på plats,
andra flyger bort med vinden
Vissa blommor behöver ha många omkring sig,
andra klarar sig själva

Andra ger ifrån sig ljuvligadofter och lockar till sig fjärilar,
men det fjärliarna inte vet är att några av dem är köttätare
Vissa blommor har taggar som kan skada oss,
men egentligen är saften från blomman läkande

Några sorter anses finare, maskorsor anses vara ogärs,
men vad är det för fel på att vara gul?
En ros utsrtålar kärlek som man kan ge den till dem man älskar,
eller till den man vill be om förlåtelse för

En del sluter sig på natten,
medan vissa står emot i vått och tort
Alla är apassade till att leva i sitt eget klimat,
kaktusar i öknen och leaner i regnskogen

Vissa växer snabbt och mognar tidigt,
andra behöver tid på sig
Vissa blommor behöver mycket omsorg,
medan andra bara lite vatten då och då,

Alla blommor är unika på sitt eget vis,
vanliga eller ovanliga,
Du är min

//amanda







Fri vers av sunshine93
Läst 4929 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-03 19:17



Bookmark and Share


  Jehsus
jag älskar den här texten.

fett.
2007-12-31

  To
Jo vacker jämförelse mellan människor och blommor. Tyvärr är det dock inte bara några människor är köttätare utan det är många, alldeles för många tycker jag.

Alla blommor och människor är unika och vackra på sitt sätt, mer eller mindre.

:)
2007-11-29

    eva m h
Fin jämförelse mellan blomster och människor!
2007-10-03

  prinscess VIP
en text unik i sitt slag
2007-10-03
  > Nästa text
< Föregående

sunshine93
sunshine93