Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner kring ens lilla privata sfär.


Hemmets värld

Hemmet
där Du är dig själv
precis som Du vill vara
det är Ditt ställe
Ingen ska Dig skada
helst inte störa
eller uppröra
fast familjen
är undantagen
ens barn
där gäller också egna lagen
om hemfrid
de kan ta strid
mot pappas olater
\"fixering vid apparater\"
slarv och ofta \"later\"
damm, smutstvätt och disk
ibland skulle pappa ha lite \"pisk\"
för han är så slö
glömt köpa bröd...
men ändå ingen nöd....

Fast pappa är ändå rätt snäll
han vill ju så himla väl
och han är ju bara själv
utan fru
just nu
han gör så gott han kan
och han är ju en gammal man...
familjen han sätter först
det vet vi
och det älskar vi honom för......




Fri vers av Mats Henricson
Läst 430 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-04 08:46



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Hemmets vrå,
skönt att den
finns, för liv,
lust och vila,
vart skulle man
annars, kila...
2008-01-23

  hero40
Skön och fin reflektion
återgiven i bra poesi
som är läsvärd för ögat
2007-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska