Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kampen för livet

* * *

Vet inte riktigt längre vad jag kämpar för,
men skulle offra mitt liv vilken dag som helst.
Fred och rättvisa för alla är vad vi eftersträvar,
hur kan någon tro att det hjälper att bli frälst?

Uppslukade i kampen för överlevnaden,
vem bryr sig så länge maten står på det egna bordet?
Rädda för det okända och världen utanför,
tryggt levande i tron på det skrivna ordet.

Stunden är nära då vi kommer att förlisa,
antalet människor i nöd växer för varje ny dag.
Övertygad att systemet snart brakar ihop,
i livets storm förlitar vi oss på ett segel utan stag.

Hur långt måste det gå innan vi får upp ögonen,
när ska vi sluta blunda och bara hoppas att allt blir bra?
Vi kan inte längre snylta på varandras bekostnad,
leva gott samtidigt som vi fortsätter bedra.

Vet inte riktigt längre vad jag kämpar för,
men skulle kunna offra mitt liv för dig.
I mitt hjärta brinner en låga av kärlek,
DU är viktigare än det egna livet för mig.

* * *




Fri vers av Freeman
Läst 518 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-04 20:08



Bookmark and Share


  To
Berörande bra. Hede fått lite ångest om jag hade blivit fräslt och trott att frälsningen var lösningen på allt.

Dessa ord känns sannare än bibeln: Rädda för det okända och världen utanför, tryggt levande i tron på det skrivna ordet.
2008-05-20

    Pivvi
Börjar lite sorgligt och skrämmande men övergår till något berörande vackert---till sanningen! DU har så rätt, och bara genom att tänka som du gör, skriva som du gör och beröra som du gör så har du tagit upp kampen för livet...
2007-10-07

  Sofie Viktoria
Starka ord som berör. Ännu djupare med bilden till.
Har gått i samma funderingar den senaste tiden. Hur kan jag göra skillnad?
2007-10-04

  Patrick K
detta gör du underbart bra!
kanon text och bra illustrerande bild.
2007-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman