Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den eviga Dödens Spiral

Ni vet den lilla flickan,
Hon som var så grå.
Nu har hon försvunnit,
Hon beslöt sig för att gå.

Ni vet den lille pojken,
Han som var så blek.
Nu har han också stuckit,
Efter flickans svek.

Ni vet den andre pojken,
Den blekes ende vän.
Han tog ett rep och fråga inte
Vad som hände sen.

Ni vet den pojkens syster,
Som sällan sa ett knyst.
Nu har hon bestämt sig
För att alltid förbli tyst.

Och systerns bästa vänner,
Som varit hennes stöd.
Följde sin vännina
Även efter hennes död.

Och dessa flickors vänner
Och deras mor och far.
Undrar nu hur länge, 
De orkar stanna kvar.

För döden är en lång spiral
Ond och utan ände!
Alla dessa männ'skor känner nu
Vad den lilla flickan kände.

Förstår ni livets mening,
Så berätta så jag hör!
Jag vill nämligen inse den innan

 Döden kommer och förstör!

 

 




Fri vers av tjort
Läst 546 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-04 21:27



Bookmark and Share


    Tuva Lisa**
Sorlig men fin.
Jag gillar hur du rimmar .
2007-11-04

  hero40
Mycket bra skrivet.
Applåd
2007-10-06

    lisa_dec
Jag tycker de sex första verserna är bäst, helt klart. Du fångar inte riktigt samma rytm i de två sista. Snyggt hur som helst. Bokmärker.
2007-10-06

  Fredrik Westrin
Tycker att de första fyra styckerna/verserna är underbara. Men sedan börjar det \"spåra ut\" i min mening. Om du hade stannat vid de första fyra hade jag tyckt att den var underbar. Men nu blir den lite mindre trovärdig. I min mening.

Ironiskt nog kallas det fenomenet jag fummlar efter \"kill your darlings\".
2007-10-06

  harriet
Jätte bra text! det hemska är att det faktiskt stämmer...
Verkligen bra skrivet. bokmärkt :)
2007-10-06

    mylove
jättebra! du är så himla duktig! :)
2007-10-06

  aol
döden sa till livet det du är nu har jag varit
det jag är nu ska du bli

din dikt är jättebra kram från lilla mej
2007-10-05

  Pusslaren
Det här är ju jättebra! Tycker inte riktigt att de sista raderna passar in, men å andra sidan var jag helt förberedd på \"dör\", och där kommer i stället \"förstör\"! Det är alltid trevligt med överraskningar. Hm, kanske borde ge lite konstruktiv kritik också... Tror att \"förstå\" skulle passa bättre än \"inse\" (du hör skillnaden på betoningen där) och sen utan \"den\".
och i den sista raden kunde man kanske hoppa över \"kommer och\", och kanske lägga till ett \"allt\" där. äh, jag kan inte sånt här, förlåt.

JÄTTEBRA skrivet i vilket fall! Tänker absolut bokmärka.
2007-10-04
  > Nästa text
< Föregående

tjort
tjort