Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilar din vila



Så sakteliga avkläds du din prakt
när luften klarnar
och ljuset blir rart

Då sakta tvinar din kraft
när dimma lägrar
och svalka övergår i köld

Då vilsamt böjer du ditt ansikte mot jorden
när regnet slutligen bytt form
och frosten marken biter

Så slutligt vilar du din vila




Fri vers av Bögen
Läst 469 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-09 20:50



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En helt underbar dikt...om höst..tolkar jag - kan vara..som Silver säger här nedan...trädet som står naket och skyler sin lekamen enkom med de sista darrande löven...väntar vilan...som skall bringa ny kraft åt stammens sav - i vilket fall...fem gyllene stjärnor lyser över dikten!!!!
2007-10-11

    romani princess
väldigt fint :)
2007-10-11

  NågonAnnans
Riktig poesi! Jätte fin dikt.
Jag tänker på ett träd på hösten som går till vila inför vintern.
2007-10-11

  Gawain
Den här smakar poesi när den verkligen smakar, med lång eftersmak. Gillar sista stycket, hur dikten tonar ut på ett alldeles ypperligt sätt..
2007-10-10

  Rakel Lorner
Jag börjar alltid gråta av \"En vänlig grönska...\" Jag tänkte ha den på min begravning. Inte de första verserna men sen, när köttet är hö och blomster dö... Det är så naturliga bilder för våra liv, men de fungerar. Och det fungerar här. Ett avslut, lite vemodigt, men ack så vilsamt! Tycker om titeln. Den sätter tonen för resten av texten. Fint!
2007-10-10

  "Silver" VIP
Vilket språk du har. Jag gillar treenigheten i dikten, upprepningarna, med förändring i alla tre stroferna. Speciellt första raden är mycket tilldragande. Det skulle kunna vara många gestalter som skildras här, men jag tänkte direkt på ett träd.
2007-10-09

  Effell
Oj, det här var nästan en tankenöt. Vad handlar dikten om? Jag uppfattar det som Moder Jord, eller något i den stilen. Poesi är det helt klart, i alla fall.
2007-10-09

  Erik L
Fin text som applåderas!
2007-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Bögen