Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här lustigt går det till när trollen bjuder till dans i Motjärnshyttans skog i Värmland. Tro mig eller ej!


Trolledans

Nu bjuds det upp till dans
se trollen, hur de svansa
ty var nån annanstans
än Värmland kan man dansa.
Bland lingonris och snår
i Motjärnshyttans skog
nu trollen dansen trår.
Hej, vad det lustigt går!

Och månen ovan allt
hon lyser över jorden
och, om det än är kallt
av trollmat dignar borden.
Sjung lustig trollelåt
och sväng med trollesvans!
Ny tystne jämmerlåt
när trollen går till dans!

Ingvar




Fri vers av ingvar VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-10 10:33



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Underbart härligt, klassiskt, mycket snygg rimflätning. Borde tryckas i lämplig bok.
2007-10-12

  om en Siri
Underbar och sann!\" :D
2007-10-10
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP