Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner kring pengarnas betydelse och den eviga jakten på rikedom....


Ondskans kusin - girigheten

Att va gniden
eller girig
blir lätt vriden
och sliskig
servil och opålitlig
tjuvaktig och hänsynslös
våldsam och fotogenique
poserar för de rätta
planerar sen vendetta
utnyttjar och parasiterar
suger ut och paraderar
ljuger och fantiserar
fabulerar och fraterniserar
intrigerar och orerar
bedrager och förfalskar
dricker falska \" kalkar\"
ja, kusinen till det onda
är nästan värre
för han är ju världens herre............




Fri vers av Mats Henricson
Läst 514 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-10-11 09:51



Bookmark and Share


  Lena Renman
Förbaskat bra skrivet och ja tyvärr alltför sant
lena
2007-11-08

  To
Även om jag inte förstod vartända ord så an jag lätt våga påstå att texten är klockren. Älskar titeln. Reflekterar över slutet.
\"ja, kusinen till det onda
är nästan värre
för han är ju världens herre............

Tänkvärt...

Klart Tänkvärt
2007-10-18

  hero40
Härligt flöde av ord
likt en fors. Tankeväckande
dikt i poetisk tappning.
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska