Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aorta humana

Täck mina ögon,

för jag vill älska,

och mitt hjärta saknar vidd

att famna det jag ser.


Sanningen är en brunn,

en avgrund av sten och tårar.

Vad gott växer väl,

ur allt jag vet?


Beröva mig mina räta linjer,

som ser trassel i arabesker

och hål i mellanrummet mellan verklighet och ideal.

Denna mänsklighetens kroppspulsåder.




Fri vers av Attimi
Läst 422 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-10-11 11:44



Bookmark and Share


  aol
så vacker poesi underbar
2008-01-21

  Leif Furstedt
En vacker text som bjuder på en vågskål av varianter i de sista fyra raderna.
2007-10-11

  Mangal VIP
Varur livet flödar kommer det rent och äkta, men fångas, böjs och färgas - sorgen över detta du har uttryckt mycket väl. Må vi alla älska rent och äkta. Mycket vackert! Och sorgligt. Men längtansfullt. Så hoppet strålar!
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi