Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnen som gråter när ingen ser på.

I skuggan av all världens glans,
Finns det barn som sitter tätt tillsammans.. utan att ha fått en chans.

I tystnaden av alla bomber som sprängt bort deras hem,
har de gråtit sig till sömns sedan längesen.

Magarna skriker och gråter efter mat,
den enda kontakten med en vuxen.. var misshandeln från en soldat.

Vi tänder ett ljus, och säger att vi ber.
Men egentligen så vet vi att vi kan göra mer.

Det finns barn som gråter,
när ingen ser på.

Det finns människor som dödar.. utan att egentligen förstå.

Vi lär oss att livet är någonting värdefullt som man ska ta vara på,
men hur går det ihop när världen ser ut så?

Det är barn som gråter, när ingen ser på.
Det är barn som dör, utan att någon orkar förstå.

Barn som blir våldtagna, misshandlade, mördare och kränkta.
Lägg i en femma i koppen.. så ger vi bort alla dessa pengar som är skänkta.
Vi skickar dem på posten och hoppas på det bästa.
det är det vi brukar göra, för det mesta.

Det är barn som skriker, på andra sidan av vår jord.
Det är barn som dras in.. i alla dessa mord.



Sitt inte och titta på,
men vänd dig inte heller om och gå.

Bara försök att förstå.

Det finns barn som gråter på andra sidan av vår jord,
skänk dem ett värmande ord.

*TRYGGHET*









Fri vers av Linda^^
Läst 467 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-11 22:23



Bookmark and Share


  C.D.A.H
Läsvärd och bra upplagd. Väldigt öm, men också med en grov ärlighet. Nice! :)

Om man går in på ämnet du skrivit om så tycker jag att det är viktigt att minnas att barn och människor i allmänhet som lider nöd finns också väldigt mycket närmare än andra sidan jorden.
2010-05-04

  lizaa
Wow. Helt underbart skrivet. Verkligen hjärteskärande och sanningsenligt. Väldigt bra :)
2007-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Linda^^
Linda^^