Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ack Värmeland du sköna du härliga land!


Några rader tillägnade Soliga_S!r! från Karlstad

Om inte du, vem ska då rädda jorden
med hjälp av tankens kraft och dator röd
se till att alla äger bröd på borden
och skänka glädje åt en värld i nöd?
Skogsalvor och gudinnor hjälper gärna
att finna världar som har tappats bort.
Över Pectore lyser hoppets stjärna
och allting blir där möjligt inom kort.

Och S!r! ska bege sig ut i världen
och se och skåda allt som är nåt värt
sin röda dator har hon med på färden
och allt som synes henne dyrt och kärt.
Och när hon varit i all fjärran länder
och hjälpt båd barn och gamla uti nöd
så återvänder hon till Vänerns stränder
ty Värmland är hon trogen till sin död.

Ty hur ska nånsin hjärtat lämna landet
som kronan är på Svea rikes strand?
Vad skönt än världen har slits aldrig bandet
med ojämföreliga Värmeland!
Ty där är gott för mänskor att få leva
bland skog och sjö och Klarälvs majestät
där trolleväsen bor i varje skreva
och dikt och saga blir till verklighet.

Ingvar




Fri vers av ingvar VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-13 09:03



Bookmark and Share


  Erik L
Jag skriver under på Silvers kommentar.
Mycket fin dikt, Ingvar, bra skaldat!
2007-10-13

  "Silver" VIP
Dina rimmade verser är klassiska och sångbara. Jag kan verkligen se dem framför mig i tryck, till exempel i skrifter om Värmland. Speciellt sista versen är underbar, när den likt tidlöshet tonar ut i:

Ty där är gott för mänskor att få leva
bland skog och sjö och Klarälvs majestät
där trolleväsen bor i varje skreva
och dikt och saga blir till verklighet.
2007-10-13
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP