Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om religon

vad är religon?
nått som jag inte behöver
nått som söver
hjärnan på folk
nått som jag helst står över
vill ej knäppa mina händer o be
vill hellre se verkligheten som den e


det finns folk som söker sig till gud
det finns folk som söker sig ifrån
vissa som tror att dom ska få leva
kvar i 2000 år till
men trots allt så tvilar dom
o säger att det finns ingen garanti
på att man ska få evigt liv
va e det då för mening med att sträva
efter nått som kanske inte blir av



tänk efter ett slag
e de inte ganska meningslöst
eller i och för sej
alla får tro va dom vill
men vissa borde tänka till
de e min syn på religon
o jag kommer alltid va sann ateist
så länge jag lever
ända tills den dagen jag ligger under jord

för tack o lov så e jag inte smord
så tack för mitt ord




Övriga genrer av headspinn 488
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-14 19:08



Bookmark and Share


  Albert
kul slut där :)
2007-10-21

  Svante
Tack för din text där du tar bladet från munnen. Speciellt i första stycket så skriver du verkligen vad jag tänker.

Folk får ha sin religion för sig själva så mycket dom vill så länge dom inte skadar andra, så ser jag det. Men problemet är att dom ofta är så pigga på att kleta ner oss andra med sin religion. Man blir så påprackad av religion överallt så man kan nästan kräkas. Vi ska vara glada över att vi iafall lever i ett land där man får kritisera religionen.

Själv så har jag lämnat ryggsäcken kristendomen bakom mig för länge sen.

Att vara ateist gör inte att jag har lösningen på alla problem. Men jag skulle inte kunna stå för att ta fantasier för verklighet.
2007-10-14
  > Nästa text
< Föregående

headspinn 488