Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är så blankt

vet inte nåt längre
när jag hör
ulfs lejon på gotland
känner jag en klump i halsen
tänker på va jag har gjort
vad jag inte skulle gjort
vill göra så mycket
allt finns fortfarande kvar
inget ändras
allt är desamma
som alltid
sitter i valet och kvalet har inte kommit
till nån insikt ännu
väntar fortfarande
så desperat vill va själv
men ljuger ständigt för mig själv
vill dessutom ha någon där vid min sida som
uppskattar mig för den jag är
som kan vara där dag och natt och kyssa bort allt det onda
som kan läka sår
är medveten om att de inte finns någon sån
tror inte på någon gud
inte heller på gudinnor
jag måste läka mig själv
kan inte förlita mig på någon annan
har gjort det för länge nu
känner att det börjar knaka i fogarna
jag måste göra nåt åt
min situation
vill ju bli fri
vill ju leva mitt liv
vill ju se ljus
och inte hela tiden gräva ner mig i de mörka låsa in mig
i den förbannade bubblan som jag har gått i så länge nu
måste göra uppror mot den elaka sidan som finns i min hjärna och för en gång skull låta den goda vinna
det är dags att börja leva nu
det är dags att säga farväl
hejdå till det förflutna
klä sig i skjorta och slips
ta en dusch lukta gott
och sen skaka hand med de som komma skall
och även välkomna nuet med en vänlig gest
måste hitta tillbaka till den jag en gång var




Fri vers av headspinn 488
Läst 293 gånger
Publicerad 2009-11-21 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

headspinn 488