Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att vara en amatör men ändå ha rätt att skriva dikter, t ex


Novis

Jag är en novis
i poesins utstuderade värld
får aldrig något pris
det är jag väl inte värd
men jag bryr mig knappast
mig skall intet fattas
så lyder ju herrens ord
dom kan man väl sno
nej, dikten ska vara allas
om man känner sig kallad
skriv precis som du vill
om det DU vill
fast inte kasta skit
det hör inte hit
utan kanske predika
eller bara jämmerfullt \"skrika\"
eller botanisera
kanske bara orera
fly iväg till vackra nejder
hittar kanske mej, där
för jag vill va överallt
i denna ordens ljuva värld
den vackraste av all flärd.................




Fri vers av Mats Henricson
Läst 379 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-16 10:43



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Skön och underhållande text!
2007-11-09

    Aurora Borealis
Mycket bra och underhållande läsning!
2007-10-20

  hero40
En bra text. Jag håller
även med om allas rätt
att skirva. Du är en
\"bra amtör\" som har
känsla.
2007-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska