Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn



In i regnet
in i det upplösta
för att ryckas med
av gråten

Och jag står där
mitt i ingenting
helt ensam
och ler

Ty jag fann ingen
att älska
och leva med

men jag fann
till slut
mig










Fri vers av Burn
Läst 886 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2007-10-18 01:17



Bookmark and Share


    AmandaB
Du målar upp en intressant bild med regnet, intet och sätter sedan ett leende på det vilket blir kraftfullt. Den eviga kampen med att finna sig själv är ett tacksamt ämne men du gör det på ett sätt som präntar fast orden. Att du skriver "men jag fann" - är väldigt intressant det också. Som om att finna sig själv är en slags konsekvens av att inte vara i en tvåsamhet. "men" sätter en gräns som blir pricken över i:et av det jag tycker om så mycket med den här - precis som med regnet och leendet blir "men" en kontrastfull brytning och sätter tonen. Tummen upp!
2016-04-28

    skamfilad
Du fann dig själv. Fan vad fint. Att hitta sig själv. Jag utgår från och antar att du har fått en förståelse för vem du är (det där med att kampas med att inte veta), vad du vill (det där med att vara ambivalent och delad) och vad du behöver (det där med att inte kunna prioritera). Ja. Och att du var helt ensam. Att det var en insikt. Inte ett intalande. Fan vad fint.
2015-08-28

    prima donna
väldigt fin denna!
2014-11-09

    Issand. VIP
just nu kan jag säga att det här är det bästa jag någonsin läst. det säger precis det jag vill säga, men livet är livet och livet är allt, man behöver så mycket.


känns som regn, kyla och en den stora glädjen som finns där hela tiden.
2009-01-09

    ej medlem längre
Bra, först när man funnit sig själv kan man kanske finna någon att älska...
2009-01-03

  Матрёшa
det är nog viktigare än att finna nån att dela livet med, i min mening.
2008-12-01

    eva m h
Vilken skatt du fann!!!
2008-03-29

  yllot
Åhh gud vad vacker.. Så talande, lite vemodig men strålar ändå av styrka och hopp.. Grymt skrivet, berörde mitt inre..
2008-02-12

    ej medlem längre
En insiktsfull och vacker dikt!
Grattis till stjärnan!:)
2008-02-12

  Annette Andersson
En mycket värdefull insikt formulerat på ett vackert sätt! *applåd*
2008-02-12

  Blomster
Det är inte lätt att släppa in sig själv i ens liv men när man gör det så är det precis så som du beskriver: man står där och ler för man vet att vad som är händer så har man alltid sig själv att vara trygg med!
2008-02-12

  R-M
d e d viktigaste..att hitta sj sj..elelr kanske att förenas i ett sj...ja känner mej som om d finns massor av \"mej\" ..å d e strider mot varann...men d e säkert individuellt... :)
2007-12-21

    ej medlem längre
Mmm, det är ju verkligen bra att finna sig själv, det är ju liksom utgångspunkten för att leva ett bra liv.
2007-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Burn
Burn

Mina favoriter
Fraktaler
cirkeln
fast