Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sensibelt




Den rena klarheten
i en ton
av glas


Det skira ljuset
i ett rum
av stillhet


Den lätta beröringen
i en fläkt
av din hand











Fri vers av Burn
Läst 873 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2008-02-10 15:59



Bookmark and Share


    AmandaB
Glas har fascinerat mig länge och du använder här ordet på ett häftigt sätt. Glas är oftast inte rent och klart, väder och vind, ett andetag eller bara tid skapar en yta på glas så att man bryter illusionen av klarheten och ser sin egen spegelbild på något sätt. Ibland ser man sin bokstavligen sin spegelbild i glas. "Den rena klarheten i en ton av glas" är en intressant bild eftersom det enligt min tolkning är en paradox. Glas kan aldrig vara alldeles rent och klart, därför motsäger dess syfte sig själv. Glas släpper in ljuset och lämnar ute kylan, vilket gör början av nästa strof så träffsäker: "det skira ljuset". Ett ljus som darrar lite i luften på grund av glaset och det filter det utgör. Men samtidigt är det stilla, lugnt. Som en lätt beröring - som trots sin lätthet kan starta en virvelvind inuti. Jag gillar hur du jobbar med sådana kontraster, den här är klockren.
2016-04-28

  Connie
Denna text rymmer mycket tid, som man kan vistas i länge. Texten är exakt avvägd i detalj. Här finns gott om syre att andas i!

2014-03-12

  Michaela Dutius
Underbar och berörande i sin lågmäldhet!
2013-07-17

  Della K
Stilla...

Så vackert.
2008-11-06

  Elin Katten Lo VIP
Du skriver sådant man vill läsa lite av varje dag, man kommer liksom ihåg att det där fina finns - någonstanns. Med andra ord en sjukt jävla asbra dikt. Tack som fan för att du skrev, och tack gud för synen, så att jag kunde läsa! PK x
2008-07-12

  Alina Ögger
ja! wow!
2008-06-25

  Paedur
Man vill knappt bryta tysnaden efter dikten. Vill inte störa i ett sublimt ögonblick. Det här är något av det bästa du skrivit och det står fantastiskt bra i kontrast till kraftfullheten i dina andra ord.
2008-02-12

  Lyckohäxan Enediel
Wow...känner en ljuvlig känsla när jag läser det här...hade du hört mina ord så hade du hört hur jag viskar fram: snyggt...känns så mjukt och vackert.
2008-02-12

  caasandra
väldigt vacker
2008-02-11

  R-M
ja tycker så om dina dikter, enkla men innehåler så mycket! sensuellt!
2008-02-10

  Marreb
Här förmedlar du mycket känsla. Härligt.
2008-02-10

  Thurizas
mycket vackert. känns som något riktigt rent ,nästan skört.något man inte skall ta för givet och när man har det så skall det vårdas ömt.när det väl flytt skall det minnas och vårdas i minnet tillsammans med ljuset. låt det aldrig fly helt.
2008-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Burn
Burn

Mina favoriter
Fraktaler
cirkeln
fast