Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon därute därborta

 

jag tittar ut i mörkret över sjön

ljusen på andra sidan glittrar i det svarta vattnet
bryts i vattenspegelns krusningar
en snål vind blåser

de är nära, de som bor där borta

men ändå främlingar
bakom varje upplyst ruta
i de svarta husen
vistas de konturlösa

betraktar någon även mina ljus
i den mörknande vinternatten
här - där jag motar svärta
med billiga värmeljus?

anar de mina skugglösa konturer
kan de lukta sig till min rädsla för närvaro
min fasa för krävande äkthet

vi som aldrig når fram till varandra
vi som låter svart vatten hindra oss
vi som hellre vänder oss bort

än stannar kvar

av skäl lika olika som antalet våndor inom
mitt eget kaos

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-21 13:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Integritet har gått till absurdum men och andra sidan orkar vi inte med hur många bekanta som helst idag med dagens tempo...
Tror jag bestämt!:)
2007-10-21

  Lena Renman
Bra frågor ställa i den mörka ensligheten, upplyst av billiga värmeljus. Är vi svenska mästare månne på isolering? Vet ej..ord som tål att funderas på
Lena
2007-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol