Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att vara eller att ha varit tonåring.....


Ung- då och nu

Även då
var det komplicerat
men kanske inte
så provocerat
kanske mer romantiserat
men ändå rätt forcerat
Innefolket styrde
då som nu
elakheter yrde
i dagarna sju
mobbing var dock
ingen benämning
i stället utfrysning
gav också beklämning

Men nu
är det hårdare
mycket svårare
Lunar äger
vad man där säger
vägs på guldvåg
kan hamna i skuld av oförstånd
och en olycklig bild
från egna webcam
gör någon \"vild\"
och allt är \"sabb\"
man får dåligt rykte
får ta till flykten
jagad via webben
någon borde få på näbben
det är för lite koll
på detta
vi vuxna måste
en gräns för detta sätta.........




Fri vers av Mats Henricson
Läst 453 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-19 08:14



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Absolut..vi vuxna borde en gräns så sätta...men man frågar sig HUR..vi vuxna strider så ofta MOT varandra...då en del utnyttjar vartenda system som finns..och utnyttjar barnen och media och internet..och alla de branscher som finns...absurt..men sant..man känner en otrolig vanmakt i dessa dagar...men man får inte ge upp hoppet..nej nej..stå för sin sak..och uttrycka den..som du gjort här..föra fram..kämpa i det man kan..ENORMT BRA TEXT och BRA förmedlat säger jag!!!
2007-11-16

  charlotte hedendahl
Fint och mycket väsentligt budskap!
2007-11-15

    ej medlem längre
Viktigt och vackert budskap, sant o vackert, tack
2007-10-24

    Oprofessionell
jag skulle nog inte klassa det här som poesi, utan som bara ord som är öppen för debatt? Men ja, det är jobbigt att vara ung jag menar, jag är inte så himla gammal precis. Och för att hindra sånt där måste alla liksom kämpa tillsammans, vilken ingen har tid med egentligen i dagens samhälle.
2007-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska