Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Innanförskap, utanförskap och annorlundaskap - en fråga (bland många) om hur vi väljer att se och känna


Skapet



Någon frågade mig
om utanförskapet
att inte vara med
inte som
skapet utan för

riktning

skapet med mot
motsatsen innanmotskap


Vi talar om förutan skapet
avsaknad av identitet-het
samhörig-het

ständigt varande i skapet
oavsett innan eller utan
för
eller emot


Fast heten
skapet
förstås ej endast inom eller utom

annorstädes finns en plats
för skap och het
i staden Annorlunda

där ryms
inne ute
med och mot
såväl
het som skap

fast likväl annorledes
i sitt
annorlundaskap




Fri vers av Bögen
Läst 356 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-21 14:49



Bookmark and Share


  August L S
Snygg dikt som trots hur den vrider sig får fram en väldigt klar idé. Men utan att bli alltför tydlig med för den delen. Den skuttar sig fram i det allvar som lek vävs av.
2007-10-23

  jardan
Rolig lek med allvarliga ords innebörd gillar det som ryms i Annorlunda...
2007-10-21

  Leif Furstedt
Gillar din annorlundaskapelse. :)
2007-10-21

  Lilla My* VIP
Rolig att läsa men knepig att virka samman i sin annorlundaskapande tappning;)
Vem sätter upp staketen i våra liv? Min tanke som dyker upp...
och så kom jag att tänka på en text.. som fler skulle behöva ta efter....

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=450605

2007-10-21

    ej medlem längre
Hmm...det var någon som sa ngt om ordbajseri vill jag minnas *S*
Du får fram ett viktigt budskap med dessa skap ande rader!
Snyggt!
2007-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Bögen