Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röd Drake

 

Jag såg en röd Drake
svepa förbi
framför en halvfull måne

Månen skrek åt draken
"skål tamejfan, din gamla get"
men draken bara fnös
och det glödde ur hans näsborrar

själv undrade jag ju
vad det var jag såg

Då hojtade månen och draken
åt mig
"skål din gamla kanalje!"

förvånad höjde jag glaset
och skålade med månen och draken
upprepade gånger

men draken blev aldrig full
eftersom spriten liksom brann upp
innan han hann dricka
och månen den svikaren
blev heller aldrig mer än halvfull

Själv blev jag ordentligt packad
och föll av stolen...




Fri vers av Peter G VIP
Läst 749 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-23 23:05



Bookmark and Share


  Blåbäret
:D... Röd drake... Jisses. Dom brukar ju vara blå!
2018-07-04

  Lindha W Gustavsson
Mycket humor i den dikten, men också lite "fasa" så som jag upplever dikten. Bra!
2012-08-07

    ej medlem längre
Underbart och igenkännande klappar jag händerna mina!
2010-11-21

  fågel grå
He, he, hee..
2008-08-29

  -Ulla Tilemo- VIP
Ett leende breder ut sig över mitt ansikte.....jag ser bilden du målar i din text. Tack!
2008-03-29

  ia VIP
du ger dagens leende :)))
skön text
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP