Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hur hårt och makabert vårt samhälle fungerar eller inte...


Det hårda samhället

Om du har lite fattigt
kan du låna dyrt
hamna ännu värre till
ja, riktigt ruggigt pyrt..

Om du har ont i kroppen
har du råd att bota det
men har du ont i tandtoppen
så får du sota för det

Om du är rik med lyxvilla
ingen skatt för det
men om du på jobbet far illa
sämre pengar blir det

Om du är ung just nu
och går ut och festar
du vet nog att just du
egna livet frestar
för stor chans få spö
eller t o m dö

Och svinrika dirrar
med miljarder i lön
ändå de kvirrar
högervridna stön

Rassarna avancerar
får härja på
vi andra balanserar
mellan missmod och beråd

Vårt land går inte alls bra
kallt och orättvist
ska det visst va
de starkaste råder snart
vi måste göra något, omedelbart.......






Fri vers av Mats Henricson
Läst 430 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-25 10:24



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Suveränt bra formulerat! Ställer mig bakom vartenda ord!
2007-11-08

    *Zenobia*
det här är nog ett symptom och syndrom....inte bara här i Sverige...men naturligtvis ska man inte stillatigande bara se på eländet...

tänkvärda rader...
2007-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska