När ett tåg far förbi i mörkret..." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När ett tåg far förbi i mörkret...


Tåget

Jag sitter och lyssnar på radio i min bil

väntar vid rödljudsen på att tåget ska åka förbi

Min blinkers klickar och regnet snattrar på rutan i mörkret

En man med mörk mössa och stort vitt skägg går förbi, med en gumma som håller i hans arm

Det är kallt ute för det kommer vita moln ur deras munnar.

Tåget kommer och lyser upp vägen från lamporna ifrån hytterna

Det går bara ett par sekunder innan tåget är borta igen

Men jag hinner tänka så mycket tankar och hinner se så mycket inne i tåget

Vart är alla människor på väg?

Flyr de?

Åker de hem?

Är de på väg mot sitt livs äventyr?

Ska de åka långt?

Jag tänkte att det va jag som va på väg någonstans i tåget, att det va jag som är på väg mot nya mål och nya äventyr...

Bommarna gick upp och jag kom tillbaka till verkligheten...

... Till där som jag är just nu...

... i mitt liv...

 




Fri vers av Jea
Läst 623 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-25 10:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jea