Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterns första suck

Höst höst strålande höst

För sommarens glädje och livslust
har sedan länge passerat

Värmen blir till halsduk
Elden blir till glöd
en glöd som sakta dalar
från trädens famnar

Jag har sett höstens vederkvickande andedräkt
Jag har sett människor vakna upp från sin sommarsömn
Tusen frågor väcks i själen
I ett evigt återkommande krig
mot våra val

Sorg
Ensamhet
Skönhet
Rädsla
Vakenhet
Val...

Val och möjligheter!

Såren som skärs upp
i dårens armar
talar i tungor om en annan värld

I kriget finner vi möjlighetens ljus
Ett skimmer av den värld
vi alltid vetat fanns

Men idag kände jag sucken i världen utanför
Sucken av revolutionens slut
Sucken av uppgivenheten
och förnekelsen
Sucken som bryter hoppet
Sucken som viskandes vaggvisor och samhällskrav
lyfter oss in i vår trygghetssömn

Idag kände jag sucken av vinter




Fri vers av AllNamesRTaken
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-25 11:01



Bookmark and Share


  Thurizas
alla val ja,och vilka möjligheter ligger det inte under.låt askan från glöden föda nytt liv och de som suckar inför hösten och vintern ligga i dvala om det blir för hemskt att se saker för vad de är.låt snön bli deras täcke.

underbar läsning=)
2007-11-20
  > Nästa text
< Föregående

AllNamesRTaken
AllNamesRTaken