Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har alltid varit förtjust i allt som har med tåg att göra


Sitter på en järnvägsstation

Sitter på en järnvägsstation
en oktoberkväll
med blå himmel
och sol som smakar höst
i en stad
där manniskor går av och an
an och av
vart är de på väg månne?
Svara mig
vart du och jag är på väg
för jag vet
att vår slutdestinationen
inte kallas döden
och inte heter tomhet
glömska
eller natt.
Ty efter strid
följer frid
av en så unik kvalitet
att vi aldrig någonsin
kan omfatta den
med allt vårt uppbådade förstånd
ty den kommer att övergå
allt som någon varelse erfarit
under mänsklighetens årmiljarder
på planeten Tellus




Fri vers av ingvar VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-25 17:25



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Underbar dikt Ingvar.
Gillade den verkligen.
Ja vi kan inte tänka oss hur ljuvligt det kommer att bli!
Ha en riktigt bra dag!
2007-11-01

  KonstigaKatter
Ah, så brinnande i färgen \"sol som smakar höst\"! Diktens frågor samt tänkbara svar, fint formulerade, är de funderingarna som finns även i undermedvetna...
Gillar speciellt, utöver \"solen\",
\"för jag vet
att vår slutdestinationen
inte kallas döden
och inte heter tomhet
glömska
eller natt.\"
2007-10-31
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP