Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett, kanske lite patetiskt, försök att beskriva det man ser.......


Höstmorgon (med vintern som släpvagn)

Höst
dimman lägrar sig
en gräddfärgad sfär
kylig
är älvorna där (?)
som sägnerna beskrev
anno dazumal
eller de bedrev
bara fagert tal

Snart kommer kölden
på med värmeskölden
halt och moddigt , snön faller
vackra, skimrande iskristaller

Svart som natten
ändå in vill katten
för kylan blir en pina
de iskalla vindarna vina
Nordan dominerar
han ofta kulminerar
och vi kan inget göra
bara se och höra.........







Fri vers av Mats Henricson
Läst 339 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-26 08:54



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ett litet patetiskt försök????!!!!Nä rakt inte!!!Jätte jättefint skulle jag vilja säga!!!!Höstlig handling med kraft och så måleriskt och underbart!!!
2007-10-27

  SusanneStrömstedt
Inte ett dugg patetiskt!Vackert är det!
2007-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska