Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När ska vi bli riktigt snälla?!

När ska vi bli riktigt snälla?!

Jag hatar världen som den ser ut idag
Där den rika blir rikare medan den som är fattig blir fattigare
Mera utsatt och svag
Mera ledsen än glad

Jag hatar världen som den ser ut idag
För jag behöver bara vända min blick emot Irak för att genast förstå att där borta försiggår det någonting fruktansvärt fel
För vad är det egentligen som dom håller på med?
Människorna där
När man sätter på sig ett bombbälte för att sen spränga sig själv och så många medmänniskor som möjligt så måste det bara ha brunnit till i huvudet
Och att sen tro att man får träffa på gud bara för att man går martyrdöden
Det kan jag bara inte ta åt mig utav
För i mina öron låter det där bara löjligt
Då har man nog missat något och inte förstått vad riktig kärlek innebär

Jag hatar världen som den ser ut idag!
För hela tiden misshandlar vi vår annars så vackra och underbara planet
För det känns som om jag har blivit skjuten av en pil rätt in i mitt hjärta.
Och det är absolut inte en pil full med kärlek
Nej, för den här pilen gör riktigt ont för jag kan känna att innanför mitt bröst att det trycker på en otrolig smärta
En smärta för det som vi gör mot vår moder jord och oss själva
Så när ska vi människor egentligen lära oss att bli riktigt snälla?
När ska vi det?




Fri vers av Ken Cassel
Läst 260 gånger
Publicerad 2007-10-26 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel