Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köttmarknad

 

det börja´hårt med tjejer tio
som ville dansa ut på spex
raida stan, nä - ingen bio!
drinkar flodvis klockan sex

men när klockan väl slog sju
spydde Mona i all hast
nio raffigt heta tjejer skicka
hem den stackarn genast

nåväl, nio sköna damer
öste shots till klockan åtta
sminket lagervis på lager
prova´ kläder ej med måtta

så vid niotiden, tror jag
grät (som vanligt) fulla Lotta
trösta klappa trösta kramas
ja, så var vi bara åtta

nä, nu tjejer gör vi sta´n
gasta´ Sara - Pelles fru
då ringde mannen, barnen sjuka
antal brudar blev nu sju

vi åkte taxi efter tio
sköna brudar på galej
kolla marknad, testa köttet
på damers toa låna´ sprej

fixat barnvakt, exet borta
får bekräftat man är snygg
kanske han i blåa skjortan
visar han sig vara trygg?

Mia hon fick ragg vid elva
var visst Anna-Karins ex
vi titta´runt där på oss själva
skaran krymt till antal: sex

vi spana falklikt runt på stället
flirta hejdlöst med var man
ut med bysten, fukta läppen
ja, man gör så gott man kan

klockan var nog över tolv
Sofia skrek: jag måste hem!
hade spytt på ställets golv
ja, så var vi bara fem

männen bjöd på fina drinkar
(tur vi raka´ våra ben!)
Karin hon fick fina vinkar
försvann i vimlet - vi hörs sen!

nu var goda råden dyra                                        
vi ville också få det hett!
vår ynka skara - bara fyra
där, när klockan närmade sig ett

Emma drack igen för mycket
hon blev utkörd av en vakt
nej, hon palla´inte trycket
likt en gödkalvs väg till slakt

´han får duga han, den karlen´
viska´ Anna tyst, in spe
stämning tätnade vid baren
klockan två, när vi blev tre

klockan tre, hur blev det så?
fångar många sista chansen
brudantalet krympt till två
där i minglet, sista dansen

garderoben sprängd av lusta
blickar svepte sista gång
några hookat, de kan pusta
vi andra suckar, utan fång

nattamaten drogs vi till, vi två
köa villigt mumsa mat
kanske nappar nån till sist ändå?
som vill dela strips på pappersfat

tror ni fan inte att Eva
hon och jag som nu var kvar
hitta karl som börja treva
som tyckte hon var underbar!

så stod jag frusen, ensam kvar
fann en taxi, ledig en
kände längtan, hur den skar
ingen närhet ingen vän

men nästa helg är vi på´t igen!



 



 

 






 

 

 




Prosa (Novell) av Nattviol
Läst 333 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-11-03 16:09



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Näää int fan ska det där diktarjaget sitta ensam i en Taxi, hon får ihop det med Chauffören för fasen!
2007-11-03

  Lena Renman
Hej huga så tungt å jbobigt, dyrkt med. Skönt at tjag slutat med sånt där :-) Tant Lena som heller ser på TV
2007-11-03

  Teresia Ridell
Härligt !
Ja..trodde aldrig jag skulle hamna där igen..men det barkar dit...
Vad ska en stackars kåt kvinna i sina bästa¨år göra ???
2007-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol