Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja vad är äkta för dig?


Äkta?

Är äkta för dig,
att alltid vara glad
och inte till besvär?

(Om man inte tvingats se
nattsvarta mörkret ibland,
kan man veta vad glädje ens är?)

Är äkta kärlek för dig,
att aldrig behöva ha
uppslitande gräl alls?

(Utan att uppleva ilska och
hat ibland, kan man då veta
vad äkta kärleksvärme är?)

Är äkta gemenskap för dig,
att aldrig hamna vid sidan
av att slippa bli mobbad?

(Att alltid uppleva gemenskap,
aldrig ren ofrivillig ensamhet, lär man
sig någonsin tänka egna tankar då?)

Är äkta för dig, något enbart
positivt varmt som ingen smärta
finns, inget destruktivt alls?

(Utan livssmärta, att ha erfarit
hemsketer, kan man ha äkta empati för dem
somhar det svårare i livet verkligen?)

Är äkta känslor för dig,något
du inte värdesätter speciellt, så länge du
får må bra och vara så frisk som möjligt?

(Utan allvarliga kriser och sorger
i mellan varven i livet, växer själen
verkligen sig starkare någonsin då?)

Är plattityder, masker,
och en massa försvar
en vardag för dig, är du lycklig?

(Utan maskerna och utan försvaren, så tar
slagen hårdare, jovisst, men kärleken, själva
livet, känns mera, utan ytorna, som bromsade!)




Övriga genrer av Viktoria Olausson
Läst 431 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-27 12:34



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Bra dikt som både berör och känns äkta!
2007-10-28

  Zekehl
Mycket bra dikt om förhållandets många sidor, både i styrka och svaghet i mörker! Klart värd en applåd!
2007-10-28

    JJ VIP
Ja du berör verkligen något intressant, den falska äktheten, plasten som vi klär oss i för att framstå lyckliga, ett visst mått motstånd är likså önskvärt för annars vet man inte när man det äntligen går lätt och sätter därav inte värde på det...
Sista versen är en riktigt värdig avslutning på en bra dikt! Mvh. JJ.
2007-10-27

  nettizen
Äkta för mig är att se.... se under ytan på den man älskar. Att man älskar alla sidorna av den människan, både de bra och de dåliga.

Du tar upp många fallgropar i förhållanden här, tror många känner igen tankegångarna. Naket öppet och ärligt frågande. Gillar den!
2007-10-27

    Damm
Att blotta sig är äkta.
Dina ord är äkta.
g
i
l
l
a
r
2007-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Viktoria Olausson
Viktoria Olausson