Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Japanska dammen finns i Bergianska trädgården, Stockholm. En härlig oas under blomstringstiden!


När jag står vid Japanska dammen

När jag står vid Japanska dammen
och skapar en liten dikt
så rör jag måhända vid livets
innersta sköraste skikt.
För som irisens spegling i vattnet
- en dunkel och flyende bild -
är livet i sig och dess former
enhet, men ändå skild.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-22 17:59



Bookmark and Share


    papillon
Här finns några riktigt glimrande delar men första raden tycker jag är lite trivial och andra raden hoppar ur helheten som en
bättre japansk groda! Den borde snarast jagas ner i dammen igen!
Sista fyra raderna tar upp det japanska motivet på ett underbart sätt, man ser bilden målad i få streck på rispapper! Härligt!
2007-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP