Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...finns även publicerad på Sockerdricka.nu


I wanna be a konstnär

Jag vill vara en konstnär
och kunna måla av sanden
som viskar hemligheter på
mina skor eller kunna göra
mosaik efter bilden av
ditt ansiktes röst

jag vill vara en konstnär
så att jag kunde
höra saker ropa vad jag
skulle kunna göra av dem
och se sådant som andra inte
ser varför inte till exempel
dina läppars saga över kyssar

jag vill vara en konstnär
fotspår min vän skulle inte vara fotspår
de skulle vara deckarna om sönderslagna
tankar nerskrivet på papper och låter
du lampan lysa inatt älskling så ska
jag måla av tystnaden på din hals,
nyss kysst av mig

jag vill vara en konstnär
för att ha en ursäkt att
kunna be till havet och med
förkolnade rester av trä
skulle jag kunna måla
mitt eget hjärtas lilla osäkerhet
även om våra tungor nyss
talade om att avskaffa alla gränser

jag vill vara en konstnär
så att jag kunde måla av
min själ om den gråter
och jag skulle kunna rita
isberg på våra hjärtan
och kalla verket naturligt
eftersom våra hjärtan
inte alltid vill debattera
kärlek hjärtslag mot hjärtslag

jag vill vara en konstnär
blad skulle kunna vilja
bli en tavla över hur
våra hjärtan föll
för varandra under hösten
men det finaste verket
skulle nog vara våra
utforskning av varandras kroppar




Fri vers av Zekehl
Läst 291 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-29 18:42



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Som någon sa..du är redan en konstnär!!!!!
2007-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Zekehl
Zekehl