Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

höstrusk

regndropparna siktar in sig sidledes på mitt ansikte, den enda plats på min kropp som inte täcks av någon form av regnskyddsmaterial.
rinner med mascaran nerför min kind.
får mig att kisa och frustande blåsa bort droppen som kittlar på nästippen.

jag ler när jag lyckas hitta en stor vattenpöl att hoppa genom.
en buss åker förbi, kan känna blickarna på mig där jag lyckligt skvätter vatten omkring mig på vägen hem.
kan tänka mig hur de ryser och tänker att det är tur att de är varma och torra.

jag ler hela vägen hem, kännner kontrasten från barnsligt till vuxen när jag hänger regnkläderna på tork i duschen.
varm dusch, ullig filt och rykande varm choklad fullbordar mitt mys i soffan.

regnet smattrar mot rutan och hela jag njuter av att det är höst.




Fri vers av drover
Läst 301 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-29 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

drover
drover