Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur det känns att vara arbetslös.


De arbetslösa

Sitter på cafè
och dricker kaffe

kaffe över dagen
som flyter ut mot
tankar som byter
kläder och diskuterar
eller sitter och glor
på tomheten i sina
koppar och livet
i sitt tysta fönster
mot den nya verkligheten

kaffe över arbetets
papper och tunga lyft
som inte längre ekar
mot kollegorna i en annan
frihet utan schema för väckarklockor
och semestrar i ekorrhjulet
där annonser om nya jobb
härjar ibland utan svar
medan akassan och
sjukersättningen dunkar
varandra i ryggen
och kaffet försvinner
med rastlösheten till
drömmarnas apati

sitter på café
och dricker kaffe
med värdelöshetskänslan
i bakfickan och skorna
som sakta styr stegen
mot tidslös diagnos av
livet som arbetslös




Fri vers av Zekehl
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-31 14:27



Bookmark and Share


  Magica VIP
Bra skrivet, också ett ämne som få tar upp, men du vågar och gör det utan att gömma det bakom nån ridå av mysterium me :)
2007-11-16

  KristinaE
..jag ryser, men är kanske på väg dit efter 35 års anställning - fick besked igår - tycker det är kul att arbeta, men vad hjälper det när arbetsgivaren har bestämd att jag ej duger längre!!
2007-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Zekehl
Zekehl