Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Frederick Delius 1862-1934, tonsättare av engelsk-tyskt ursprung, tidvis verksam som apelsinodlare i Florida. Han blev vän med Edvard Grieg och kanske fick några nordiska toner av honom.


Delius

Dold i CD:ns blanka kropp
ligger toner, musik, visioner;

i detta fall Delius´minnen från Florida.

Ändå finns det en klang
av nordiska stråkar - kanske inbillad
kanske verklig. Hur som helst,
vinden drar genom träden
i Floridas apelsinplanteringar
och Nordens skogar -
och brusar. Med brusfritt CD-ljud
hör man vindbruset ännu bättre




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 306 gånger
Publicerad 2007-11-09 23:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP